top of page

endoyoo Group

Public·13 members
Mat Angiwan III
Mat Angiwan III

120 Dana Sodome Pdf


120 Dana Sodome Pdf
120 Dana Sodome je nedovršeni roman francuskog pisca i plemića Donatiena Alphonsea Françoisa, markiza de Sadea, napisan 1785. godine i objavljen 1904. godine nakon što je pronađen njegov rukopis. Roman je jedno od najkontroverznijih djela u povijesti književnosti, jer opisuje četiri bogata muškarca koji se odluče povući u izolirani dvorac sa 46 žrtava, među kojima su tinejdžeri i djeca, te ih podvrgnuti raznim oblicima seksualnog zlostavljanja, mučenja i ubijanja. Roman je podijeljen u četiri dijela, od kojih je svaki posvećen jednom od četiri mjeseca u kojima se odvija radnja. Svaki dan, jedna od četiri starice im priča priču o svojim seksualnim iskustvima, koje služe kao inspiracija za zločine koje čine glavni likovi.


Roman je napisan u obliku dnevnika, u kojem markiz de Sade bilježi sve detalje svoje fantazije. On je napisao roman na komadima papira koje je skrivao u zidu svoje ćelije u Bastilji, gdje je bio zatvoren zbog svojih skandaloznih djela. Godine 1789., kada je Bastilja pala tijekom Francuske revolucije, rukopis je nestao i smatralo se da je uništen. Međutim, 1904. godine, njemački psihijatar Iwan Bloch pronašao je rukopis u jednoj berlinskoj knjižari i objavio ga pod pseudonimom Dr. Eugen Dühren. Od tada, roman je privukao mnogo pažnje i kritike, kako od strane književnih stručnjaka, tako i od strane javnosti. Neki ga smatraju remek-djelom satire i filozofije, dok ga drugi osuđuju kao pornografsko i nemoralno djelo.


DOWNLOAD: https://t.co/szbA4DfaDD


120 Dana Sodome je dostupan u PDF formatu na internetu, na različitim jezicima. PDF format je vrsta datoteke koja omogućava prikazivanje i ispisivanje dokumenata na različitim uređajima, bez obzira na njihov softver ili hardver. PDF datoteke se mogu otvoriti pomoću besplatnih programa kao što su Adobe Reader ili Foxit Reader. Da biste preuzeli PDF verziju romana 120 Dana Sodome, možete posjetiti neke od sljedećih web stranica:  • [Marquis de Sade The 120 Days of Sodom (1785) - odaha.com]: Ova web stranica nudi PDF verziju romana na engleskom jeziku, prevedenu od strane Richarda Seavera i Austryna Wainhousea. Datoteka ima 390 stranica i veličinu od 1.3 MB.  • [The 120 Days Of Sodom : Free Download, Borrow, and Streaming - Archive.org]: Ova web stranica nudi PDF verziju romana na engleskom jeziku, također prevedenu od strane Richarda Seavera i Austryna Wainhousea. Datoteka ima 394 stranice i veličinu od 18.9 MB.  • [The 120 Days of Sodom - Wikipedia]: Ova web stranica nudi poveznice na PDF verzije romana na različitim jezicima, uključujući francuski, njemački, talijanski, španjolski i portugalski. Datoteke se mogu preuzeti sa drugih web stranica koje su navedene u članku.
Nadam se da vam je ovaj članak bio koristan i zanimljiv. Ako želite saznati više o romanu 120 Dana Sodome ili o markizu de Sadeu, možete koristiti Bing pretraživač za pronalaženje dodatnih informacija. Hvala vam što ste koristili Bing za chat. ?
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page